Al weer even geleden. Een babyshower: thema Woezel en Pip. Uiteraard van de helft vergeten foto's te maken. De zwangere taart was leuk om te maken.








Eigenlijk maak ik nooit geen mini's. Dit keer had ik echter een paar verschillende geur, kleur en smaakstoffen bij de toko gekocht en wilde ze eigenlijk allemaal uitproberen. Dus mini's. Kokos, ananas, aardbeien, pistache, peperkoek en banaan. Mooi moment ook om alle nieuwe spuitmondjes uit te proberen.

Dit is een beetje een kip/ei verhaal: Door mijn voorliefde voor bakken besloot ik mijn servies frequent uit te breiden. Of ging ik steeds meer bakken om mijn servies te kunnen uitbreiden? Feit blijft dat het afstruinen van rommelmarkten voor dat ene mooie kopje, dat geweldige suikerschepje of dat prachtige antieke schaaltje een steeds grotere rol ging spelen. Het is inmiddels zo een grote hobby geworden dat het een eigen blog verdiend. Dus wat niemand verwachte, al zeker ik niet, is toch gebeurd. We vieren de geboorte van Red's Fleamarket Addiction. Voor alle avonturen rond het verzamelen van high tea servies (en heeeel veeeel andere bende....).
Druk aan het experimenteren met pops.
Smaak was beter dan de vorige keer, chocolade smelten ook.
Nu nog even leren dat ze niet zo groot als en voetbal hoeven, een grote knikker voldoet ook :-) Jules heeft ze mee naar zijn werk, B&G is op dit moment mijn test-omgeving. Zouden ze het erg vinden?
Vulling is stroopwafel cake met caramelbotercreme (too much?).



Een subtiele bak (not) met chocoladebloesem. Alleen de naam deed me al smelten. Een hartjes muffin vorm, eigenlijk bedoeld voor Valentijn maar gekocht omdat Julian zo dol is op het bakken van hartjes. En twee bakplaten met kerstsokken in de uitverkoop. Leuk voor de jongens om tegen kerst mee naar school te nemen. Een voor mij, een voor fauve.


Nog nooit gemaakt, een plaatkoek. Met kruimels, ook nog nooit gemaakt. De overdosis fruit die ik op de markt had gekocht dwong me echter creatief met bakken te zijn, en dus werd het een plaatkoek. Lekker aldus de eters. Toefje kaneelslagroom om het af te maken.

Zojuist gebakken, Lemon Poppyseed muffins (een beetje van mij, een beetje van Starbucks).

Smaak is heerlijk, de topping tandenknarsend zuur. Jammer dat de mix (vandaag een luie bakker...) niet hoog genoeg rijst. Dus ik mis op mijn muffins een mooie "dome".

Gelukkig voor eigen gebruik, lekker bij de thee morgen.
Prettig weekend!


De reactie's op de cake pops waren overweldigend. Dat was even schrikken. Dus nog maar even inspiratie op doen op het internet, beetje browsen, plaatjes kijken, recepten zoeken... Dus zojuist maar weer stokjes en cellofaan zakjes gekocht en het boek van de "Cake pops Guru: Bakerella" besteld. Persoonlijk was ik niet zo enthousiast over de smaak. Net als choco bites (yup, choco pops zonder stokje) die ik al eens eerder had geprobeerd, was het niet "mijn ding". Dus maar op zoek naar een lekkere vulling, dan lijkt het me leuker om vaker te maken. Iemand een goed recept? Laat het me weten. Misschien ben jij wel degene die me net dat duwtje kan geven om hiermee door te gaan. Het enige echte pluspunt wat ik op dit moment al zie is dat ik mijn collectie sprinkles uit moet/mag breiden. Yaj!!

Ach mam, doe nou een keer, helemaal wat voor jou. Zo werd ik overgehaald door Fauve om aan het cake-pops avontuur te gaan beginnen. Wat een hel. Helemaal totally niks voor mij. Dat gepriegel maar vooral al die chocolade aan mijn vingers....ieeeeuw. Alleen het versieren was leuk. Totaal onvoorbereid ook weer begonnen: ik had alleen kleine lollystokjes, veel te weinig zakjes om ze in te pakken en misschien nog wel het ergst: ik had even niet nagedacht over waar ik ze na het dippen in ging prikken. Dus dat werd een stuk piepschuim van een keukenapparaat, creatief nietwaar? Uiteindelijk is het resultaat "grappig" maar als je weet hoe het er eigenlijk uit had moeten zien.... Afijn, ook van missers leer je :-)
Jules heeft ze uitgedeeld op zijn afdeling, nu de reacties even afwachten.

Cake-pops van vanillecake met creamcheesetopping. Melk en rose chocolade.