Een oud en een nieuw baksel

Allereerst een foto van een taart die ik al wat langer geleden heb gemaakt: een hummingbird taart. Ik was op zoek naar een recept voor een taart die niet luchtig of een mooie cake-achtige structuur had maar mijn speurtocht was naar iets klefs. Klinkt niet zo heel uitnodigend maar in de praktijk zijn dat hier in huis de taarten waar het hardste om geknokt wordt. De hummingbird voldeed volledig aan onze verwachtingen, zoet maar niet te, machtig maar niet te en vooral: over the top klef. Voor iederen die een zwak heeft voor "niet-luchtig" gebak een aanrader. Hoofdbestanddelen waren ananas, kokos, appelmoes, walnoten en pistachenoten en een heerlijk laagje met creamcheese frosting.


Mijn nieuwe baksel was van gisteren: Een recept van 24kitchen / Rudolph. Mascarpone-appeltaart.
Maar dan met peren, want die had ik in huis. Dit is een heerlijk en vrij eenvoudig recept, maar ik vond de peren geen doorslaand succes. Ik denk doordat de peren geen uitgesproken smaak hadden, meer melig dan fris. Een eerdere versie die ik wel met appel had gemaakt vond ik vele malen aansprekelijker. Dat was overigens hier thuis niet iedereen het met me over eens. En zo blijkt dan maar weer, smaken verschillen.


0 reacties: