Een oud en een nieuw baksel

Allereerst een foto van een taart die ik al wat langer geleden heb gemaakt: een hummingbird taart. Ik was op zoek naar een recept voor een taart die niet luchtig of een mooie cake-achtige structuur had maar mijn speurtocht was naar iets klefs. Klinkt niet zo heel uitnodigend maar in de praktijk zijn dat hier in huis de taarten waar het hardste om geknokt wordt. De hummingbird voldeed volledig aan onze verwachtingen, zoet maar niet te, machtig maar niet te en vooral: over the top klef. Voor iederen die een zwak heeft voor "niet-luchtig" gebak een aanrader. Hoofdbestanddelen waren ananas, kokos, appelmoes, walnoten en pistachenoten en een heerlijk laagje met creamcheese frosting.


Mijn nieuwe baksel was van gisteren: Een recept van 24kitchen / Rudolph. Mascarpone-appeltaart.
Maar dan met peren, want die had ik in huis. Dit is een heerlijk en vrij eenvoudig recept, maar ik vond de peren geen doorslaand succes. Ik denk doordat de peren geen uitgesproken smaak hadden, meer melig dan fris. Een eerdere versie die ik wel met appel had gemaakt vond ik vele malen aansprekelijker. Dat was overigens hier thuis niet iedereen het met me over eens. En zo blijkt dan maar weer, smaken verschillen.


Worstelen met Goole+, Picassa en emailadressen

Als je even een tijdje niet blogt vindt de familie Microsoft dat je daarvoor gestraft mag worden ;-(
Inmiddels al een uur zoet met proberen mijn foto's vanuit Picasa te voorschijn te toveren en op mijn blog te krijgen. Al drie keer een berichtje gemaakt...geen foto en tekst ook steeds weg. Ik zie het maar even als een hindernisbaan die helaas maar noodzakelijk genomen moet worden.

Met een beetje mazzel en doorzettingsvermogen verschijnt er dus vandaag echt nog een post over baksels (en wat minder frustratie :-))
Wel maar een kopje koffie met een stukje kruimel/pruimen koek erbij. Maakt alles dragelijker.

Verse start.

Beste lezers,

Het is even geleden dat ik tijd besteed heb aan deze blog maar....daar gaat verandering in komen!
Met ingang van volgende week komt hier weer met regelmaat een nieuw artikel te staan. Ik heb mezelf verwend met een x-aantal nieuwe kookboeken en zal dus oude (uit het afgelopen jaar) en nieuwe baksels posten.

Veel leesplezier.
Groetjes, Elma

Banaan/zomerfruit...omdat het -16 is....

Fauve gaat straks op visite. Wat is er nou leuker als een doos met aantrekkelijke cupcakes om mee te nemen? De smaak is banaan/zomerfruit. De topping is vanillebotercreme. Fruit, poedersuiker en een haastig gespoten chocolaatje maken het af. Nu maar even afwachten hoe de reacties waren.



Een stukje zomer in de winter

Kerst met Mari


Deze moet ik ook nog even delen. De kerstster cupcakes voor Mari. Vreselijk onhandige caises maar het resultaat is wel heel grappig. En ze waren nog lekker ook :-)
Posted by Picasa

Bakker in spe



En als je moeder en je oma nou zo druk aan het bakken zijn wat wil je dan? Ja ook mee bakken! We hebben hele leuke actiefoto's gemaakt..maar met de camera van Fauve, zullen dus wel op todays mommy verschijnen. Ik heb in elk geval de foto met het resultaat. En dat liegt er niet om, mooi gebakken, mooi versierd. Deze kok in spe snapt het al helemaal.
Posted by Picasa

Aloha caramel


Aloha slaat op het (hawaiaans) zeezout wat op de caramel gestrooid is. Ik heb overigens zeezout uit weet ik veel waar maar de naam klonk gewoon wel okay. Terwijl Fauve zich bezig hield met Oma's mokka heb ik deze gemaakt. De cupcake na de foto weer in de ijskast gezet, de espresso heerlijk opgedronken :-)
Posted by Picasa