Fauve gaat straks op visite. Wat is er nou leuker als een doos met aantrekkelijke cupcakes om mee te nemen? De smaak is banaan/zomerfruit. De topping is vanillebotercreme. Fruit, poedersuiker en een haastig gespoten chocolaatje maken het af. Nu maar even afwachten hoe de reacties waren.



Een stukje zomer in de winter

Deze moet ik ook nog even delen. De kerstster cupcakes voor Mari. Vreselijk onhandige caises maar het resultaat is wel heel grappig. En ze waren nog lekker ook :-)
Posted by Picasa


En als je moeder en je oma nou zo druk aan het bakken zijn wat wil je dan? Ja ook mee bakken! We hebben hele leuke actiefoto's gemaakt..maar met de camera van Fauve, zullen dus wel op todays mommy verschijnen. Ik heb in elk geval de foto met het resultaat. En dat liegt er niet om, mooi gebakken, mooi versierd. Deze kok in spe snapt het al helemaal.
Posted by Picasa

Aloha slaat op het (hawaiaans) zeezout wat op de caramel gestrooid is. Ik heb overigens zeezout uit weet ik veel waar maar de naam klonk gewoon wel okay. Terwijl Fauve zich bezig hield met Oma's mokka heb ik deze gemaakt. De cupcake na de foto weer in de ijskast gezet, de espresso heerlijk opgedronken :-)
Posted by Picasa

De naam heb ik niet eens zelf bedacht maar letterlijk overgenomen uit het cupcake bakboek van Rudolph van Veen. Een middagje samen bakken met Fauve, deze zijn helemaal door haar gemaakt! Mommy is proud!!
Posted by Picasa

Pindakaas koekjes. Jeeminee, ook te erg. Iedereen sloop om de bakplaat heen, warm onder mijn handen werden ze weggegeten....
Er bestaan nog foto's van toen ze afgekoeld en in de chocolade gedoopt waren...maar die moet ik nog op de pc zetten. Komt...ooit :-)
Posted by Picasa

American stripes.

In America eten ze veel gebak in stripes. Model tompouce zeg maar. Daar zijn bovenstaande monsters op geinspireerd. Monster want halverwege dacht ik al, ik moet niet meer. Een gedachte die ik zelden krijg bij lekker eten. Deze waren too much, de koekbodem, de dulche de leche, de dikke plak melkchocolade. Way too much. Overigens wel allemaal opgegaan en nee, niet alleen door mij....
Posted by Picasa

Jaaaaa, riepen de collega's van Jules. Hij is jarig, lekkerrrrr. De wat nieuwere collega's vroegen zich verbaasd af waar die reactie op sloeg. Ooo, riepen degene die al wat langer meelopen: dan bakt zijn "ex" altijd lekkere cupcakes.
Er zijn slechtere manieren om als ex bekent te staan denk ik dan maar weer :-)
Zie hier de cupcake "fabriek" voor de afdeling van Jules.
Posted by Picasa
Jules was jarig en werd, ja inderdaad, 51 jaar bejaard. We hebben het instijl gevierd met heerlijke mango/passievrucht cupcakes met inspiratie uit het nieuwe bakboek van Rudolph van Veen (24 kitchen).
Posted by Picasa

Yara is het zusje van Jarno. En als je broer nou zomaar een taart krijgt wat wil jij dan? Precies, ook een taart. En als echte dame wil je dan een prinses met glitters. Dus maar weer eens een Barbie gemaakt, en ja, nog steeds een succes!
Posted by Picasa
Jarno, zoon van een collega is, net als ik, dol op Elmo. Dus wat doe je dan als je weet dat hij jarig is? Inderdaad een Elmo maken. Kijk naar dat koppie...de verrassing was compleet :-)
Posted by Picasa