Zoals beloofd een update over onze workshop. Ons groepje bestond uit: Fauve (heeft geen introductie nodig), Andrea (de vriendin van Geoffrey) en Marion (zus van Jack, schoonzus dus) en ik. Fauve heeft mij ooit heel lang geleden enthousiast gemaakt over cupcakes en we hebben het er vaak over gehad hoe leuk het wel zou zijn om een workshop te volgen. Maar wij hebben het vaak uitgebreid over van alles, alleen het komt er nooit van. In mijn ogen werd het tijd om de knoop maar eens door te hakken en iets vast te gaan leggen. Andrea is ook altijd enthousiast wat betreft cupcakes dus toen we besloten om te gaan, leek ons dat een leuk kado voor haar verjaardag. Marion is duidelijk de hobbydoos van de familie, deed al aan fimokleien (volgens mij heeft de hele wereld daar aan mee gedaan, behalve ik) dus een logisch idee om haar ook de workshop als verjaardagscadeau te geven. Dinsdag ruim op tijd van huis vertrokken, we hoefde maar een klein stukje naar Den Bosch. File... Gelukkig waren we nog net op tijd en waren ze bij de workshop al op de hoogte dat er een gigantische file stond. De eerste indruk die ik had toen ik het bijbehorende winkeltje instapte was dat de winkel ook door Fauve ingericht had kunnen worden: waar ik ook keek zag ik dingen die Fauve haar smaak waren. Ik keek om naar Fauve en het was duidelijk dat ook Fauve die mening toegedaan was (nee, ze kwijlde nog net niet...)
We kregen een bak thee met een verse cupcake en een schitterend schort om, rose met witte stippen en roesjes. Iedereen was meteen goed in de stemming. Vervolgens kregen we 6 mini en 6 gewone cupcakes die gevuld mochten worden. Er werden verschillende zakken met vulling neergelegd en we kregen een goede uitleg hoe de beste vultechniek was. Daarna kregen we een bakje icing om de mini's mee te versieren. De gewone cupcakes gingen we met marsepein bekleden na een demonstratie door Conchita (die de workshop gaf) van de meest gangbare technieken. Tussendoor en na afloop mochten we de winkel in om te kijken en/of te kopen. Ik heb mezelf eindelijk getrakteerd op een inprint rol van Wilton, daar ben ik ontzettend blij mee. Het mooiste was echter de lol die de drie meiden van groepje uitstraalde. Ik betrapte mezelf erop dat ik mijn creaties niet zo mooi afgewerkt had als ik gewoonlijk zou doen. Dat kwam gewoon omdat ik me de hele avond vreselijk vermaakt heb met en om die meiden. Niets is zo leuk als andere mensen enthousiast te zien worden over iets waar je zelf al super enthousiast over bent. Iedereen heeft dus nog van alles gekocht in de winkel en we zijn met een goed gevoel weer terug naar huis gegaan. Op de terug weg in de auto leek het wel een kippenhok zo zat iedereen zijn ervaringen te vertellen. Daaruit bleek ook dat iedereen het naar zijn zin had gehad, helemaal goed dus.
Ik had zelf nog spullen gekocht om icing te maken, het leek me wel iets voor Julian en Maxim om dat lekker weg te snoepen. Woensdagochtend gaf ik ze allebei een cupcake met een leuk vel kleurtje icing maar bij de eerste hap stonden beide bekken te trekken zo zoet vonden ze het. Julian, lief en beleefd als die is, at zijn cupcake op maar "hoefde niet echt meer een tweede". Maxim daarin tegen is normaal niet te stuiten, eet het liefst het papiertje ook nog op, maar gaf na één hap de cupcake terug. Beide miste een vette botercreme toef. Hmmm, maar even denken wat ik nu van mijn kilo icing ga maken....

Geniet van mijn foto's (kijk nog even naar mijn prachtige stolp :-)
Voor meer foto's verwijs ik naar de site van Fauve, die zonder twijfel ook haar versie van het verhaal en haar creaties zal showen.
Vanavond, donderdag, ga ik voor het eerst met een groepje een avondje fröbelen met icing bij iemand thuis. Als iemand me ooit had gezegd dat ik dat nog eens zou gaan doen had ik ze voor gek verklaard, ik ben meer een solo hobbyist. Ik fluister dus ook maar heel zacht dat het me erg leuk lijkt....
Ik hou jullie op de hoogte, tot gauw!


Conchita van De Taartenwinkel.

Marion.

Fauve. Mijn (ietwat afgeraffelde) resultaten.

Dit printje is gemaakt met mijn wilton rol.

Mijn mooie stolp.

Dit weekend zijn Fauve, Julian en Maxim bij ons. Morgen, dinsdag de 23e gaan we( lees; Fauve, Marion,Andrea en ik) namelijk naar een workshop cupcakes maken bij de Taartenwinkel in Den Bosch.
Zoals bekend uit eerdere posts mag Julian als hij bij mij logeert altijd cupcakes uitkiezen die ik dan meteen voor hem maak. Dit keer was het thema aardbeien in combinatie met oma's eigen gemaakte aardbeienjam. Ik ben namelijk druk bezig een voorraad eigen gemaakte jam aan te leggen om te experimenteren met vruchtenvullingen in taarten en cupcakes. Zelf vind ik aardbeien in combinatie met witte chocolade een ultieme verleiding, onweerstaanbaar. Vandaar dat er op iedere cupcake een yummie aardbei in witte chocolade staat. De aardbeien die ik gebruik komen van de aardbeienboerderij vlak buiten Tilburg. Het ras, Lambada's, is vele malen zoeter dan welke aardbei ik ooit gegeten heb. Mocht je in de gelegenheid zijn om ergens een bakje van dit ras te kunen proeven laat het dan niet na, ze zijn lekkerder dan ik hier kan vertellen. Ik heb mezelf dit weekend ook nog getrakteerd op een taartstolp, een ruim model (32 cm doorsnee) in een mooi strak model. Ik ben niet zo van geslepen randjes en tierelantijntjes, ondanks dat ik dat wel heel knus kan vinden bij iemand anders. Bij mij is het al snel (saai?) strak.
De cupcakes staan op de schaal maar het licht liet niet toe om een foto met de stolp eroverheen te maken. Je raad het al, toen het licht wel geschikt was waren de cupcakes al schoon op. Ook heb ik dit weekend nog (onzichtbare) pindarotsjes gemaakt van mijn overvoorraad chocolade. Die waren ook niet te versmaden maar; te veel en te snel... en dus voelen we allemaal de pukkels al klaar staan om door te breken.

Op de foto kunnen jullie Julian zien die vol verwachting in Oma's keuken aan het wachten was tot hij zijn eerste cupcake kon eten. Half warm was de cake nog toen de topping er al op moest, het kon allemaal niet snel genoeg. Eenmaal klaar moest hij ook nog wachten tot Oma het fototoestel gepakt had. Dat dit niet helemaal gelukt was kun je zien aan de topping op zijn neus; hij had vast "even" geroken....

Morgen dus onze workshop, fototoestel ligt klaar, ik hou jullie op de hoogte.