Vandaag twee cupcakes in de herkansing.

Het model van de roze, maar dan dit keer zonder de korrelige structuur (hoopte ik). En de smaak van de oranje swirl maar dan minder "rubberachtig". Gekozen voor chocolade cake waaraan sinaasappelzest is toegevoegd. De toef is op basis van slagroom, iets boter, iets pudding en wat mandarijntjes. Structuur is beter, smaak is heerlijk. Toch is het nog lang niet zoals ik in gedachte heb. Dus voorlopig nog lekker blijven oefenen. Mijn oven zou weer op hete lucht stand kunnen ( Jack zondag nagekeken) maar helaas werkte het niet. Kwam ik natuurlijk pas achter tegen de tijd dat de baktijd bijna om was. De helft van de cupcakes was dus maar in model. Geen probleem, de mislukkingen deden qua smaak niet onder. Wel jammer van de oven, ik hoop dat Jack het toch nog kan fiksen. Kunnen we daarna nog veeeeel meer cupcakes tegelijk bakken, hahaha.

Aangezien ik mijn kleinzoon beloofd heb een piratentaart te maken voor zijn verjaardag ( gelukkig denk zo'n jochie dat oma alles kan) leek het me raadzaam eerst wat te oefenen. Gelukkig maar, want uiteraard ging er van alles verkeerd. Lang leve niet al te scherpe foto's, dan lijkt zelfs zo'n oefenprojectje heel wat :-)



De vulling bestaat uit een laag aardbeienjam, een laag lemoncurd en botercreme. De buitenkant is fondant. Al met al redelijk extreme smaken waardoor het raadzaam is zoveel mogelijk verschillende dingen op de vork te doen. Gecombineerd smaakt alles namelijk heerlijk. De lagen zijn ook behoorlijk dik, logisch dat ik niet uit kwam met de hoeveelheden zoals in het recept beschreven stond. Dit is een taartje van 20 cm doorsnee met een vulling voor een 26 cm taart..



Afijn, allemaal goed misselijk aan het einde van het weekend.













Niets zo besmettelijk als forums lezen met goede recepten!
Filmpjes bekijken op Youtube, foto's bekijken op Flickr... en inmiddels eet, leef en slaap ik Cupcakes! Begonnen met het zoeken naar een lekker basisrecept voor vanille cakejes want daar kunnen bijna alle toppings op.
Het eenvoudigste recept bleek van Nigella Lawson en daar paste de praline-botercreme toef prima bij.







Schwarzwalder kirsch, ook meer dan yummie!





Pindakaas/toffee/chocolade.


Dit was een project met een verhaal...


Pindakaas is één van de grote verslavingen van mijn Jack, zeker in combinatie met chocolade. Dus ben ik gaan brainen over een cupcake waar ik pindakaas, chocolade en toffee kon combineren. De warme cakejes kwamen uit de oven, moest met een appelboor een ruimte in gemaakt worden voor de toffee en dan afgedicht met een dikke laag ganache. Voor het oog wat gehakte pinda's eroverheen, klonk helemaal goed. Terwijl ik druk bezig was met gaatjes boren en vullen, stak ik geheel gedachteloos iedere keer het warme stukje cake in mijn mond wat ik verwijderde voor de vulling.... Afijn, ik hoef niet te vertellen dat ik gruwelijk misselijk was aan het einde van de dag, met een redelijke aversie tegen alle wat met pindakaas te maken heeft. Jack vond ze heerlijk maar het kan even duren voordat hij ze weer krijgt!




Frambozentoef.


Ziet deze er niet schattig uit? Ik persoonlijk vond hem gruwelijk smaken, mega zoet. Degene die ze gegeten hebben vonden ze echter heerlijk. Ik ga dus binnenkort nog een keer voor dit model, maar duidelijk met een andere smaak.




Sinaasappel/perzik topping.

De swirl lukt steeds beter, daar krijg ik plezier in. De topping was een experiment, botercreme met saromapoeder. Kon toch niet mislukken? huhhuh... Gisteravond tijdens het proeven dacht ik al, hmm, beetje stevig. Vanmorgen, na een nachtje ijskast was de smaak heerlijk maar de textuur, ik weet het niet hoor... Duidelijk nog voor verbetering vatbaar.

Tot zover mijn baksels van de afgelopen week. Vanmiddag naar de markt om mooi fruit te halen en misschien dat ik me dan dit weekend eindelijk aan een taartje durf te wagen?

Wordt vervolgd!